Nyheter

Musikalliansen erbjuder, i samarbete med pilotprojektet Swedish Wind Power, ett mentorprogram som riktar sig till musiker som examinerats från en musikhögskola i Sverige under 2022 och 2023. Syftet med mentorprogrammet är att överbygga gapet mellan studier och yrkesliv och att stärka återväxten av unga musiker som etablerar sig på arbetsmarknaden. 

BLI ADEPT I MUSIKALLIANSENS MENTORPROGRAM FÖR NYUTEXAMINERADE MUSIKER

Till största möjliga mån kommer adepter att matchas med mentorer som är verksamma inom samma genre.

Musikalliansen presenterar för andra året i rad nyutexaminerade musikalartister.

Du som är regissör, rollbesättare, agent, konstnärlig ledare, teaterchef, kapellmästare, eller liknande inom musikalsektorn:

Reservera dessa två dagar i din kalender!

Plats: Aulinsalen, Konserthuset i Stockholm

Du får en unik möjlighet att ta del av sångframträdanden från nyutexaminerade talanger. Årets evenemang omfattar alla 3-åriga musikalutbildningar i Sverige.

Showcase Musikalartister

Seminarium på Folk & Världsmusikgalan i Skellefteå

Utövare inom folk- och världsmusik har ofta både ett lokalt och globalt fokus samtidigt som tradition och nytänkande balanseras inom ett specifikt uttryck. Vad krävs av frilansande musiker inom dessa genrer för att nå ut? Hur kan man bygga hållbara modeller för sin verksamhet och omvärld, och har vi i Sverige rätt strukturer på plats för att främja konstnärlig utveckling inom folk- och världsmusik?

90-minuters webbinarium som ger dig en introduktion appen TikTok

Funderar du som yrkesverksam musiker på att starta ett TikTok-konto?

TikTok är en kombination mellan underhållningsplattform och socialt medie. Du har kanske förstått att musik är en viktig del av plattformen, men undrar på vilket sätt du som yrkesverksam musiker själv kan ta plats? 

Det här är en grundläggande introduktion till TikTok. Vi pratar om appen, innehållet och målgruppen, med gott om faktiska exempel och konkreta tips för att komma igång.