Digitala konserter: Do it yourself - Streaming på egen hand, 16/4, 23/4, 21/5 & 28/5 2021

OBS. Tillagda datum!

Förverkliga din idé om att skapa en streamad konsert på egen hand med denna heldagskurs. Kursen lär ut hur du kan producera en livestream med enkla medel och går igenom stegen för att kunna höja värdet av din produktion. Kursen går även igenom de vanligaste plattformarna att streama via (Facebook, Instagram, YouTube etc.) och vilka fördelar/nackdelar dessa har.

Kursen riktar sig till dig om är yrkesverksam frilansande musiker.

Kursen innehåller även:

Digitala konserter: Samtal om dagens lösningar och visioner för framtiden, 22 mars 2021

Hur har utvecklingen sett ut för intäktsmodeller och livekonserter senaste decennierna, både före och under pandemin? Att ställa om till digitala konserter, vilka erfarenheter och slutsatser kan vi dra såhär långt, och hur funkar dessa lösningar för publiken, musiker och musiklivet?

Välkommen till ett samtal om den framtida levande konsertupplevelsen!

Datum och tid 
Måndag 22 mars 13.00-14.00
Samtalet sker digitalt via plattformen Zoom.

Workshop: Ableton Live, 15 april 2021

En introduktion i musikprogrammet Ableton Live är och vad som kanske skiljer det från många andra program för musikskapande och musikproduktion. Utöver detta kreativa och annorlunda tips och idéer om hur programmet kan användas för musikproduktion och musicerande.

  • Kreativa användningsområden
  • Liveaspekten i programmet
  • Workflow

Ableton Live finns att ladda ner som 90-dagars gratisversion. Här kan du läsa mer och ladda ner programmet: https://www.ableton.com/en/trial/

Din Frilansekonomi, 13 april 2021

Kursen vänder sig både till dig som arbetar på tjänst och genom firma/bolag. Vi går framför allt igenom hur skiktgränserna i skattesystemet fungerar och vilka fällor som finns med rot- och ränteavdrag när man har oregelbundna inkomster. Vi pratar också om hur ”frilanspensionen” fungerar och vad man ska tänka på när man varvar tjänst och F-skatt. 

Ur kursinnehållet: