Music & Leadership - Ledarskapsutbildning i samarbete med Hyper Island

Sångare och musiker är ofta ledare, inspiratörer och möjliggörare av starka idéer och projekt, med synergier och positiva effekter som följd.

Denna ledarskapskurs syftar till att stärka musikutövare i sin ledande roll, genom att undersöka och besvara frågor som:

Musikalliansen startar mentorskapsprogram för operasångare

I projektet matchas nyligen examinerade studenter från tre operahögskolor ihop med professionella sångare från branschen för ett mentorskapsprogram som varar under ett år.

Programmet erbjuds alumner från avgångskullarna 2020 samt 2021 från kandidat-, magister- och masterprogrammen från Stockholms konstnärliga högskola/Opera, Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet samt Musikdramatik-sång vid Musikhögskolan i Malmö/Malmö Opera Academy.

operamentor
Återstartsplan inför 2022, 8 november & 15 november 2021

Kursen vänder sig till dig som yrkesverksam frilansande musiker

En skräddarsydd tvådagarskurs i workshopformat med Sofie Marin från Art Dynamics. Måndag den 8 november samt den 15 november, får du möjlighet att på ett enkelt, intuitivt och strukturerat sätt arbeta igenom en verksamhetsplan inför 2022.

Masterclass med Oleksandr Yankevych & Jeremy Carpenter, 9 & 16 november 2021

Masterclassen riktar sig till dig som är yrkesverksam frilansande sångare

Musikalliansen bjuder in sångare till en Masterclass med pianisten/sångcoachen Oleksandr Yankevych och barytonen Jeremy Carpenter.

Masterclassen hålls vid två separata tillfällen med samma deltagare där varje deltagare får möjlighet till individuell coaching.

Oleksandr Yankevych är pianist och är född i Ukraina. Han arbetar som röstcoach, repetitör och dirigent som har jobbat i stora delar av Europa. Sedan 2019 är han repetitör på Kungliga Operan i Stockholm.

Grundkurs i Logic Pro X, 1 - 2 november 2021 (Onlinekurs)

Kursen vänder sig till dig som yrkesverksam frilansande musiker

Tvådagarskurs som ger både grundläggande och bred kunskap om Logic Pro X.
Kursen fokuserar på att använda programmet på ett effektivt sätt för att skapa ett bra arbetsflöde vid ljud-/musikproduktion.
Under kursen går vi igenom diverse moment som audioinspelning, midi, editering, loopar, mjukvaruinstrument, automation, eq, kompressor, reverb, flex, take folders, aux, sends, och mycket mer.