Musik med barn

Skapa musik för och med barn med särskilda behov - workshop 21 mars 2017

2015 arrangerade Musikalliansen en tvådagarsutbildning för musiker som utfördes av Ros Hawley från Con Brio som har sin verksamhet i Manchester UK. Musikerna utbildades i att spela för och med barn med särskilda behov.

Nu har vi möjlighet att samarbeta igen med Con Brio och erbjuder en workshop för dig som är yrkesverksam frilansmusiker och är nyfiken på hur det kan vara att spela med och för barn med särskilda behov. Om du är intresserad rent generellt av att spela för och med barn som inte är verbala så anmäl dig! Mer information finner du i bifogat informationsblad (engelska).

Till vilka riktar sig projektet?
Workshopen riktar sig till musiker anställda i Musikalliansen samt yrkesverksamma frilansmusiker inom alla genrer som vill bredda sin konstnärliga kompetens för att arbeta med barn och ungdomar med särskilda behov. Vi har även denna gång möjlighet att ta med 1-2 musikhögskolestudenter.

Detta är inte en pedagogisk metod eller musikterapi, all musik som skapas kommer ur en konstnärlig intention. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet från området, men det är viktigt att du trivs med att spela med barn. Det är också viktigt att du känner dig hemma med att improvisera på ditt instrument eller med sång! Huvudspråk under workshopen är engelska, men det är inga problem att vara med även om du inte pratar engelska så bra! Det kommer inte att vara några barn med denna gång. Läs mer i infobladet om innehåll.

Vem leder workshopen?
Musikern Ros Hawley leder workshopen. Ros har lång erfarenhet inom detta område och har arbetat med framstående orkestrar, skolor, universitet och sjukhus över hela Europa och USA.  http://www.rosfishmusic.co

Kostnad
Workshopen finansieras av Musikalliansen och är kostnadsfritt för deltagarna.

 

Har du frågor kring workshopen kontakta Maja Adolphson maja.adolphson@musikalliansen.org eller 08-402 28 52

Du som inte är anställd i Musikalliansen anger namn, instrument samt hur du är verksam som frilansmusiker eller om du är student.

Anmälan till workshopen görs senast 10 mars kl 14.00 till info@musikalliansen.org