Helena Jonason
Kurs i mikrofonteknik för klassiska sångare och musikalartister

KURS I MIKROFONTEKNIK

För dig som är yrkesverksam klassisk sångare eller musikalartist och vill utveckla din mikrofonteknik.

Helena Jonason leder kursen och ger konkreta tips om hur du ska/kan arbeta med olika typer av mikrofoner för att det ska låta bra och för att det ska fungera för dig att sjunga på det sätt som du är van att sjunga på akustiskt. Hon leder sångövningar med pianist - där du som deltagare får testa olika tekniker och mikrofoner.

Kursen är kostnadsfri och Musikalliansen bjuder på kaffe och kaka.

För vem:
Deltagare i RUS (repertoarutveckling för sångare) våren 2016 samt anställda i Musikalliansen. 

Kursledare:
Helena Jonason har varit engagerad som sångerska och skådespelerska i många sammanhang och rör sig obehindrat mellan genrer, från opera och romans till pop och musikal. Helena är verksam som sångpedagog och röstcoach sedan 1992 med examen som sångsolist och sångpedagog från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm inom både klassisk och afroamerikansk tradition. Lärare i sång, sångmetodik och interpretation vid Stockholms Musikpedagogiska Institut SMI, 1998-2008. Lektor i sångmetodik och lärare i sång på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, 2008‐2013. Arbetar idag med sångundervisning, coachning och instudering för professionella sångare, skådespelare och musikalartister inför sceniska produktioner, konserter och inspelningar.

http://www.helenajonason.com
 

Anmälan:
Anmäl dig till rus@musikalliansen.org senast den 1 februari. Kursen är öppen för intresserade sångare som deltar i RUS våren 2016 samt anställda i Musikalliansen. Det finns plats för 6 aktiva deltagare, men det går också att delta som lyssnande deltagare! Skriv i din anmälan om du vill delta aktivt eller som lyssnare. "Först till kvarn" gäller för den som vill vara aktiv deltagare.

För mer info kontakta Daniel Greayer på 08-402 28 53