Maskerad
RUS - Repertoarutveckling för sångare och musikalartister

Ansökan till RUS har för närvarande stängt

RUS - Repertoarutveckling för sångare och musikalartister

Verksamheten Repertoarutveckling för sångare riktar sig till frilansande yrkesverksamma sångare och musikalartister. Deltagare i RUS ges möjlighet att till ett subventionerat pris arbeta tillsammans med en pianist med aktuell repertoar. Som antagen får man även tillgång till masterclasses som arrangeras av Musikalliansen inom ramen för RUS. Schemalagda tider med pianist om 50 min/tillfälle erbjuds i Stockholm och Göteborg. För närvarande har vi ingen löpande verksamhet i Malmö.

Kostnaden är 150 kr/tillfälle.

För att bli antagen till RUS ska man kontinuerligt ha arbetat och livnärt sig som frilansande sångare under de tre senaste åren. Man ska vara utbildad vid någon av operahögskolorna, gått musikalutbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg eller vara solistutbildad vid någon av musikhögskolorna eller motsvarande utomlands. Läs mer om RUS HÄR samt hur du ansöker.

Målet för verksamheten är att öka möjligheterna till mer arbete både nationellt och internationellt för deltagarna. För närvarande deltar ca 105 sångare och musikalartister i RUS.

RUS finns på Facebook