Masterclass med Nicholas Carthy - opera/klassisk sång

Publiceringsdatum: 
2015-04-10
Nicholas Carthy

Musikalliansen har återigen glädjen att välkomna Nicholas Carthy* till Sverige för en masterclass inom ramen för RUS! Den 11-13 maj på Teater Studio Lederman, Stockholm, får sångare inriktade på opera/klassisk sång möjlighet att arbeta med Nicholas.

Vad: Masterclass med Nicholas Carthy

Var: TeaterStudio Lederman, Gästrikegatan 13, Stockholm

När:
Måndag 11/5 kl 10-16
Tisdag 12/5 kl 10-16
Onsdag 13/5 kl 10-16 

Ansökan/kostnad: Deltagare i RUS kan anmäla intresse för 1-2 timmar med Nicholas till en kostnad av 150 kr/timme. I det fall antalet anmälning överstiger antalet platser kommer Musikalliansen att lotta platserna. Anmälan mailas till rus@musikalliansen.org senast den 24 april. Besked om deltagande/schema skickas ut den 29 april.

Åhörare är välkomna att sitta med vid masterclassen, dörrarna till Teater Studio Lederman är öppna då arbetet pågår (alla sångintresserade, pedagoger och studenter är välkomna)! 

Välkommen med din ansökan!

*Nicholas Carthy är sångcoachen, repetitören, dirigenten och pianisten från England, som dirigerat operor i Wien, Salzburg, Oslo, Stockholm, Milano, Rom, Neapel, Bonn och Tel Aviv. Som ackompanjatör har han uppträtt på många av väldens främsta scener som t.ex. Carnegie Hall, Wiener Konzerthaus, La Scala och Berliner State Opera.

Arbetet som lärare har även det tagit Nicholas till olika delar av världen. Från 1996 till år 2002 var han verksam som gästprofessor vid Operahögskolan i Stockholm. Nicholas ger frekvent masterclasser vid operaskolor och konservatorium runt om i Europa och USA och han är professor vid University of Colorado.